Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση

Αγαπητοί γονείς, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, προκηρύσσεται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Μαθητικός Διαγωνισμός, ο οποίος απευθύνεται στους/στις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και του εξωτερικού, με θέμα «1821-2021: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ». 

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί κατά το σχολικό έτος 2021-2022, από τις 14 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου 2021. Στόχος του διαγωνισμού είναι να προβληθούν οι αξίες και τα ιδανικά της Ελληνικής Επανάστασης και να αναδειχθεί η σημασία της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.  Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, αφού συλλέξουν πληροφορίες σχετικές με το θέμα, θα φιλοτεχνήσουν ατομικά ή ομαδικά ζωγραφικά έργα, είτε ασπρόμαυρα είτε χρωματιστά, με υλικά μολύβι, κάρβουνο, μελάνι, τέμπερες ή και ακρυλικά χρώματα σε διαστάσεις 30 επί 40 εκατοστά για τα ατομικά έργα και 90 επί 120 εκατοστά για τα ομαδικά έργα. 

Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί εκτός διδακτικών ωρών και όλα τα παραγόμενα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα, ανέκδοτα και αδημοσίευτα. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο έργο ή ομαδική δημιουργία. Η κάθε σχολική μονάδα θα επιλέξει να εκπροσωπηθεί με ένα μόνο έργο, είτε ατομικό είτε ομαδικό. 

Τα διακριθέντα έργα θα εκτεθούν κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και μεταξύ των έργων που θα εκτεθούν, τα 10 καλύτερα έργα μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα 10 καλύτερα έργα μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα βραβευθούν. Η βράβευση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία σε ειδική τελετή, κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων του ΥΠΑΙΘ για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου