Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΑΤΕΣ Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 Αγαπητοί γονείς, για πρώτη φορά στο σχολείο μας η εθνική επέτειος θα εορταστεί χωρίς να μπορέσετε να παρακολουθήσετε τις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις με τις οποίες, δάσκαλοι και μαθητές, θα τιμήσουν τους ήρωες της εποποιίας του '40 και θα καταθέσουν το σεβασμό τους σ' αυτούς που υπερασπίστηκαν τα άγια χώματα της πατρίδας.

Πρόγραμμα γιορτής δεν βγήκε φέτος, οι φωτογραφικές μηχανές και οι κάμερες δεν θα καταγράψουν στιγμιότυπα και δρώμενα, τα μάτια των παππούδων και των γιαγιάδων δεν θα βουρκώσουν και τα σώματα δεν θα ριγήσουν. 

Ο κορονοϊός δεν προκαλεί μόνο βλάβες στο σώμα, δεν ενσταλάζει μόνο φόβο στην ψυχή και δεν παγιδεύει απλά το νου σε εφιαλτικά σενάρια, αλλά, επιπλέον, απομακρύνει τις προτεραιότητες από το εθνικό χρέος και το πατριωτικό καθήκον. Η Μητρόπολη δεν θα πλημμυρίσει από τις σημαίες των αντιπροσωπειών των σχολείων, η παρέλαση δεν θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης. Στο σχολείο μας κάθε τμήμα θα πραγματοποιήσει μόνο του τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, χωρίς γονείς και παππούδες, χωρίς θεατρικά δρώμενα ή χορωδιακά σύνολα, χωρίς την έξαψη των συναισθημάτων που προκαλείται, όταν μια παράσταση παρουσιάζεται σε δημόσιο χώρο με προετοιμασμένους θεατές.

Όπως ήδη πληροφορηθήκατε από το ενημερωτικό σημείωμα, οι μαθητές μας θα προσέλθουν την Τρίτη 27 Οκτωβρίου το πρωί στις 8 και αποχωρήσουν περίπου στις 9.45΄. Το πρωί πάντως θα κάνουμε έπαρση της σημαίας, αφού ο διαθέσιμος χώρος το επιτρέπει, και μετά το πέρας των εκδηλώσεων η Έκτη τάξη θα καταθέσει στεφάνι στο ηρώο της πόλης, αντίδωρο στη θυσία τους και προσευχή στη γαλήνη της ψυχής τους.

Ευχή μας και ελπίδα μας ο φετινός εορτασμός να είναι ο μοναδικός στην τοπική εκπαιδευτική ιστορία, που θα πραγματοποιηθεί βουβά, τμηματικά, περιοριστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου