Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΡΩ


Έχει ειπωθεί ότι ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη πηγάζουν από την αυταρέσκεια του εγωισμού μας, καθώς αποτελούν τεκμήρια ανωτερότητας. Είχα χθες την ευκαιρία να γνωρίσω ΔΑΣΚΑΛΕΣ, που διαψεύδουν με τον πιο απόλυτο τρόπο την άποψη αυτή.
Η Γιάννα Ηλιάδου κι η Δέσποινα Χηδηρίδου, Νηπιαγωγοί του 2ου και 7ου Νηπιαγωγείου αντίστοιχα, στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντικών δράσεων «Νοιάζομαι και Δρω» μοιράστηκαν μαζί μας το στόχο τους και παρέλαβαν από το σχολείο μας πολλές εκατοντάδες πλαστικά καπάκια που προορίζονται για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου. Το πρόγραμμα υλοποίησαν  μαζί με τις Νηπιαγωγούς Αριάδνη Ευαγγελοπούλου, Ελένη Παπαδόπουλου, Άννα Καραστογιαννη, Άννα Ιωάννα Γκέρτσου και Ζαχαρούλα Τζίνη.
Η κ. Ζαχαρούλα Τζίνη, Νηπιαγωγός στο Παραλίμνιο Σερρών, στο πλαίσιο της ίδιας δράσης μας έκανε συμμέτοχους και κοινωνούς στο προσωπικό της όραμα, που είναι η ίδρυση και λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης για τα παιδιά που θα νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Σερρών. Με προσωπική εργασία η ίδια μερίμνησε για την αισθητική του χώρου που θα φιλοξενήσει τη βιβλιοθήκη.
Πολλοί από μας πέρασαν νύχτες αγωνίας και οδύνης στην παιδιατρική κλινική και ασφαλώς πολλοί περισσότεροι ακόμα θα περάσουν ατέλειωτες ώρες σε εκείνο το χώρο. Ένα παιδικό βιβλίο θα μπορέσει για λίγο να αποσπάσει την προσοχή του παιδιού από τον πόνο του και το μυαλό του συνοδού του από τις χιλιάδες σκέψεις, που στροβιλίζονται στο μυαλό του.
Το σχολείο μας παρέδωσε χθες τα 148 βιβλία που δώρισαν οι μαθητές κι οι γονείς τους και ευχαρίστησε την συνάδελφό μας, κ. Τζίνη, για την πρωτοβουλία της. Περισσότερο την ευχαρίστησε γιατί έδωσε σε όλους μας την ευκαιρία να κάνουμε την ψυχή μας πιο ελαφριά και πιο χαρούμενη και να νιώσουμε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον του τόπου μας.
Είμαι βέβαιος ότι σε λίγους μήνες τα ράφια που τώρα στερεώνονται στους τοίχους (δωρεά κι αυτά συμπολίτη μας) δεν θα χωρέσουν τα χιλιάδες βιβλία που θα δωρίσουν οι Σερραίοι γονείς κι όχι μόνο. 
Γιάννα, Δέσποινα, Αριάδνη, Ελένη, Άννα, Άννα και Ζαχαρούλα σας ευχαριστούμε!!! Καλή Ανάσταση σε σας και στις οικογένειές σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου