Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 η ΣΤ’ τάξη του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικήτα με τον εκπαιδευτικό Σαΐτογλου Χαράλαμπο.
  Εκεί μας υποδέχτηκε με χαρά ο εφημέριος του ναού πατέρας Αναστάσιος. Ο ιερέας ενημέρωσε τους μαθητές /τριες για τα μέρη του ναού, το ρόλο του  αλλά και το συμβολισμό  που έχει το καθένα στην εκκλησιαστική ζωή και παράδοση όπως π.χ. ο Άμβωνας και το περιστέρι που έχει επάνω.

  Επίσης οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την Αγία Τράπεζα αλλά και το ιερό Ευαγγέλιο – το ιερό βιβλίο όλων των ορθοδόξων χριστιανών του κόσμου- και να μάθουν για τους τέσσερις Ευαγγελιστές.
   Έπειτα από την ενημέρωση του πατέρα Αναστάσιου ακολούθησαν ερωτήσεις από τους μαθητές / τριες που είχαν προετοιμάσει στο μάθημα των Θρησκευτικών. Ο ιερέας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών με απόλυτη ειλικρίνεια και σαφήνεια, αν και κάποιες ήταν δύσκολο να τις καταλάβουν οι μικροί μαθητές.

  Πριν αποχωρήσουμε από τον Ιερό Ναό ο πατέρας Αναστάσιος με πολλή αγάπη μοίρασε μια μεγάλη εικόνα του Αγίου Νικήτα με τη βιογραφία του τη λεγόμενη «ευλογία» και μας αποχαιρέτησε με ευχές.
  Η επίσκεψη αυτή ήταν πραγματικά πολύ εποικοδομητική,  γιατί μάθαμε πράγματα που, αν και είμαστε χριστιανοί, ίσως κάποιοι από εμάς δεν τα γνωρίζουμε. Ευχαριστούμε πολύ τον πατέρα Αναστάσιο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου