Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Με τραγούδια και θεατρικά δρώμενα γιόρτασαν οι μαθητές κι οι μαθήτριες του 18ου Δημ. Σχολείου Σερρών τα Χριστούγεννα. Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Δημήτρης Σιαμάγκας, καλωσόρισε τους γονείς, τους παππούδες και τα αδέλφια των μαθητών, που ανέλαβαν να παρουσιάσουν τη γιορτή, και ευχήθηκε σε όλους "Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα". 
Με τις πανέμορφες στολές και τα γιορτινά κοστούμια οι μαθητές κι οι μαθήτριες της πρώτης και της Δευτέρας τάξης παρουσίασαν αποσπάσματα από τη Βίβλο, που αναφέρονται στη γέννηση του Θεανθρώπου, και ιστορίες από την πλούσια λαογραφική μας παράδοση. 
Οι δασκάλες των μικρών τάξεων, κ.κ. Γρηγοριάδου, Γιαζιτζή, Μανταρλή και Τζιάτζιου ετοίμασαν μικρές, αυτόνομες και με νοηματική πληρότητα θεατρικές παραστάσεις, για να στείλουν το μήνυμα της αγάπης που πηγάζει από τη σωτήρια ενανθρώπιση του Χριστού μας.
Η μουσικός του σχολείου μας, κ. Σισμάνη, πλαισίωσε τη γιορτή με χαρούμενα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, που στόλισαν ακόμα περισσότερο τη γιορτή του σχολείου και μετέφεραν μηνύματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των ανθρώπων. Ήταν μια γιορτή που τη χάρηκαν πρώτα τα παιδιά και οι δασκάλες της πρώτης και της Δευτέρας τάξης κι ύστερα όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να τη παρακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου