Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

31η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Στις 30 Οκτωβρίου έγινε η παρουσίαση της εκπαιδευτικής δράσης για την ημέρα της αποταμίευσης από τους μαθητές της Έκτης τάξης.  Η παρουσίαση έγινε σε δύο φάσεις, μία για τους μαθητές των μικρών τάξεων και μία για τους μεγαλύτερους μαθητές. 
Οι μαθητές της Έκτης τάξης μίλησαν για το ρόλο της αποταμίευσης και για το τι απεικονίζουν τα ελληνικά κέρματα. Προβλήθηκαν βίντεο στους μικρούς μαθητές, για να μάθουν τα ευρώ, και ένα βίντεο με τίτλο "Η κότα με τα χρυσά αυγά" από τους μύθους του Αισώπου. Οι μεγάλες τάξεις παρακολούθησαν ένα άλλο βίντεο για τον υπερκαταναλωτισμό. Στην προβολή βοήθησε η συνάδελφος της Πληροφορικής, κ. Μαρία Γκουτουλούδη. 
Οι μαθητές δούλεψαν πάνω την έννοια της αποταμίευσης δημιουργώντας έργα με τη συνάδελφο των Εικαστικών, κ. Βαρβάρα Μυστίλογλου, όπως κουμπαράδες από κουτί χάρτινο, μεταλλικό και γυάλινο (Δ τάξη) διακοσμημένα από ετερόκλητα υλικά. Η Ε2 χρησιμοποίησε κουτί από χάρτινο από γάλα ή χυμό και το μετέτρεψε σε πορτοφόλι. Οι μικρές τάξεις (Α,Β,Γ) σχεδίασαν και χρωμάτισαν δικά τους φανταστικά νομίσματα δίνοντάς τους δική τους χρηματική αξία.
Στο τέλος οι μαθητές της Έκτης τάξης τραγούδησαν ένα τραγούδι για την αποταμίευση σε στίχους και μουσική της κ. Καλλιόπης Σισμάνη, μουσικού του σχολείου μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου