Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Η ΣΤ ΣΤΟ ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ

   Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 , τα δύο τμήματα της έκτης (ΣΤ1 και ΣΤ2) του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) που στεγάζεται στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Σερρών. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Φυσικών Επιστημών που διδάσκεται στην έκτη δημοτικού.

   Στο Κέντρο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από ενδιαφέροντα πειράματα, που τους παρουσίασε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Γιανογλούδη Ελένη, να κατανοήσουν  καλύτερα τα κεφάλαια του σχολικού βιβλίου, που αναφέρονται στην θερμότητα και τις δυνάμεις.

 Οι μαθητές κι οι μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα πειράματα και ιδιαίτερα εντυπωσιάστηκαν από το πρώτο σε ελληνικό σχολείο Augmented Reality Sandbox. Το AR Sandbox  με τη χρήση ενός Kinect και ενός βιντεοπροβολέα μπορεί να μετατρέπει ένα κιβώτιο με άμμο σε διαδραστικό τοπογραφικό χάρτη, στο οποίο απεικονίζεται σε πραγματικό χρόνο το ανάγλυφο του τοπίου, που διαμορφώνει ο χρήστης στην άμμο. Αλλάζει το χρώμα του χάρτη , σχεδιάζει τις ισοϋψείς και προσαρμόζει το νερό( θάλασσα, λίμνες, ποτάμια κ.α.)


   Επίσης οι μαθητές μας επισκέφθηκαν και το μουσείο οργάνων πειραμάτων, που βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν την εξέλιξη των οργάνων αυτών στην εκπαιδευτική διαδικασία στο πέρασμα των χρόνων.
   Τέλος οι μαθητές έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες στην είσοδο του γυμνασίου φανερά ικανοποιημένοι από την επίσκεψη και την υποδοχή, που τους επεφύλαξε η δασκάλα του σχολείου μας, κ. Γιαννογλούδη, και δήλωσαν πως με την πρώτη ευκαιρία θα ήθελαν να επαναλάβουν την επίσκεψη στο Ε.Κ.Φ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου