Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΠΕ ΠΟΡΟΪΩΝ


Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου οι μαθητές των δύο τμημάτων της Β΄τάξης συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, Σαρηδημητρίου Μαρία και Γιαζιτζή Αναστασία, επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροϊων, στα πλαίσια του εγκεκριμένου περιβαλλοντικού προγράμματος « Πίτσα η αλεπουδίτσα, το μονοπάτι της αλεπούς».
       Οι υπεύθυνοι του κέντρο αφού τους υποδέχτηκαν, τους ενημέρωσαν για τα Προγράμματα και τις δράσεις του ΚΠΕ και τους ευαισθητοποίησαν σε διάφορα περιβαλλοντικά θέματα.
      Κατόπιν οι υπεύθυνες κ. Ελευθερία και κ. Φρόσω έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας με τους μαθητές, οι οποίοι με μεγάλη χαρά μιμήθηκαν ζώα  και φώναζαν τα ονόματά τους. Αναφέρανε την αλεπού και δράτοντας της ευκαιρίας οι υπεύθυνες, έπαιξαν κουκλοθέατρο για τα παιδιά , ένα ..σχεδόν παραμύθι, με τίτλο  « Το μονοπάτι της αλεπούς». Σ΄ αυτό  οι μαθητές προβληματίστηκαν για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος  και γνώρισαν το πανέμορφο θηλαστικό της πανίδας του τόπου μας. 
        Το ημερήσιο πρόγραμμα του ΚΠΕ  ολοκληρώθηκε με έρευνα πεδίου, δηλαδή περίπατο  μέσα στο δάσος, ακολουθώντας  το μονοπάτι της αλεπούς. Τα παιδιά, όχι μόνο απόλαυσαν τη φθινοπωρινή φύση, αλλά και με την καθοδήγηση των υπεύθυνων,  παρατήρησαν τη χλωρίδα της περιοχής  και τις ιδιαιτερότητές της. 
Ο περίπατος ολοκληρώθηκε καταλήγοντας στη γνωστή Ταβέρνα της Αλεπούς των Άνω Ποροΐων, όπου οι μαθητές είδαν  σε φωτογραφίες τον  ιδιοκτήτη της ταβέρνας  να ταΐζει μια αλεπού.
Η επιστροφή βρήκε τους μαθητές πολύ ευχαριστημένους και ευαισθητοποιημένους σε περιβαλλοντικά θέματα. Ήταν μια εποικοδομητική επίσκεψη.

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του ΚΠΕ για ότι έκαναν και για όσα μας έμαθαν. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου