Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ


Η ήττα του ελληνικού στρατού το 1922 στη Μικρά Ασία συνοδεύτηκε από σφαγές και λεηλασίες κι ένα κύμα προσφυγιάς, που ολοκλήρωσε την προσπάθεια εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου από την ιερή Μικρασιατική γη. Έτσι γράφτηκε το τέλος της τρισχιλιετούς παρουσίας του Ελληνισμού στην πέραν του Αιγαίου Ελλάδα, μια περιοχή όπου αναπτύχθηκε η ωριμότερη φάση του ελληνικού πολιτισμού. Η ελληνική Πολιτεία τιμά κάθε χρόνο από το 1998 στις 14 Σεπτεμβρίου την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
Στο πλαίσιο αυτό το σχολείο μας οργάνωσε σχολική γιορτή με στόχο να καλλιεργήσει  στους μαθητές μας την ιστορική μνήμη, να ενισχύσει το εθνικό φρόνημα και να φωτίσει άγνωστες πτυχές της ελληνικής ιστορίας μέσα από ντοκουμέντα και τηλεοπτικές καταγραφές επιζώντων απ’ τη Μικρασιατική καταστροφή.
Οι μαθητές κι οι μαθήτριες του σχολείου μας μετά τον εκκλησιασμό, που έλαβε χώρα στον ιερό Ναό του Αγίου Νικήτα, παρακολούθησαν κατά ομάδες το περιεχόμενο μιας δράσης, που προκάλεσε συγκίνηση και θλίψη. Την επιμέλεια της γιορτής είχε ο δάσκαλος του 2ου τμήματος της Έκτης τάξης, κ. Χαράλαμπος Σαΐτογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου