Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ 18ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940


Μαθητές, γονείς και συγγενείς τους τίμησαν την εορταστική εκδήλωση, που οργάνωσαν και παρουσίασαν οι δάσκαλοι του 18ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών της Πέμπτη 27 Οκτωβρίου. Σε μια κατάμεστη αίθουσα οι μαθητές της Τρίτης και Τετάρτης τάξης, που είχαν την ευθύνη για το σχεδιασμό της γιορτής, τίμησαν τους αγωνιστές του έπους του 1940. 


Το πρόγραμμα είχε απ' όλα: ποιήματα, σκετσ, αφηγήσεις, τραγούδια, προβολή ταινίας. Στη σημαιοστολισμένη σκηνή του σχολείου ανέβηκε το σύνολο των μαθητών με τις δασκάλες και τους γονείς να καμαρώνουν τα παιδιά τους.


Σκηνές του πολέμου ζωντάνεψαν απ' τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης και οι θεατές παρακολούθησαν, έμαθαν και αντιλήφθηκαν για το ρόλο όλων:


το ρόλο των στρατιωτών μας, των γονιών τους κι όλης της ελληνικής κοινωνίας, των αδελφών νοσοκόμων, των γυναικών της Ηπείρου, που σήκωσαν ένα τεράστιο βάρος, αλλά και σύσσωμου του ελληνικού λαού, που συνέχισε την αντίσταση και μετά τη συνθηκολόγηση.


Με τη λήξη της εκδήλωσης ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Δημήτρης Σιαμάγκας, παρέδωσε τη σημαία του σχολείου στη σημαιοφόρο, μαθήτρια της Έκτης τάξης Μαρία Τσαϊλή, για να εκπροσωπήσει το σχολείο στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη των Σερρών επικεφαλής των δύο τμημάτων των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου