Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ



Μια πασχαλινή γιορτή ετοίμασαν δάσκαλοι και γονείς του 18ου Δημ. Σχολείου Σερρών για τους μαθητές του σχολείου σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου. Από την προηγούμενη ημέρα κιόλας ετοιμάστηκε το γιορτινό ντεκόρ, το οποίο φάνταζε πανέμορφο, με φροντίδα των μαθητών και των δασκάλων της Πέμπτης τάξης. 
Στην είσοδο του σχολείου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων είχε ετοιμάσει έναν απίστευτο μπουφέ με κάθε λογής καλούδια και πασχαλινά δώρα. Στη λήξη της εκδήλωσης οι λιχουδιές μοιράστηκαν στα παιδιά, ενώ όσοι ήθελαν μπορούσαν να προμηθευτούν τα πασχαλιάτικα είδη του συλλόγου. 

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης περιελάμβανε αυγουλοδρομίες και τσουβαλοδρομίες για τα μικρότερα παιδιά, που με μεγάλη χαρά και ατέλειωτο κέφι ετοίμασε η γυμνάστρια του σχολείου μας, κ. Καρατζά. Πολλά πα' τα παιδιά φορούσαν τις πασχαλιάτικες μάσκες με τη μορφή του λαγού δίνοντας μια ακόμα πιο γιορτινή νότα στη δραστηριότητα. 
 Άλλες τάξεις είχαν αναλάβει να διακοσμήσουν αυγά και λαμπάδες. Με τη φροντίδα των εκπαιδευτικών στήθηκαν γρήγορα τα εργαστήρια και σύντομα πολύχρωμα αυγά και πανέμορφες λαμπάδες είχαν ετοιμαστεί. 
Σειρά είχαν τα τραγούδια: τα παιδιά τραγούδησαν τις Λαζαρίνες, τα κάλαντα των Βαΐων κι άλλα πασχαλιάτικα τραγούδια, που είχε ετοιμάσει η μουσικός του σχολείου, κ. Σισμάνη. 
Η εκδήλωση ικανοποίησε γονείς και μαθητές, αφού προετοίμασε τα παιδιά για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα εισάγοντάς τα στο γιορτινό κλίμα και παράλληλα έδωσε στους γονείς την ευκαιρία να επισκεφτούν το σχολείο σε μια διαφορετική ημέρα, που έκρυβε χαρά και ψυχαγωγία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου