Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΠΑΜΕ ... ΔΙΟΝ

Την ετήσια ημερήσια εκδρομή του θα πραγματοποιήσει το σχολείο μας την Παρασκευή 30 Μαΐου στο Δίον Πιερίας. Οι μαθητές κι οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την ιερή πόλη  των αρχαίων Μακεδόνων στους πρόποδες του Ολύμπου και στη συνέχεια το αρχαιολογικό μουσείο μέσα στο χωριό. 
 Στα νότια της πόλης του Δίου, έξω από τα όριά της και δυτικά του ιερού της Δήμητρας βρίσκεται το αρχαίο θέατρο. Η κατασκευή του τοποθετείται στην ελληνιστική εποχή, πιθανότατα στα χρόνια της βασιλείας του Φιλίππου Ε΄ (221-179 π.Χ.).

 Το Αρχαιολογικό Μουσείο βρίσκεται  μέσα στον οικισμό του Δίου, σε απόσταση 500 μέτρα από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Το πρώτο Μουσείο στο Δίον κτίστηκε το 1931 με δαπάνη του Υπουργείου Παιδείας. Το 1983 ανεγέρθηκε το σύγχρονο κτήριο, το οποίο φιλοξενεί τα ευρήματα των ανασκαφών. Τα εκθέματα είναι οργανωμένα σε ενότητες αντίστοιχες με το χώρο ανεύρεσής τους (δημόσια κτήρια, αστικό κέντρο, ιερά, νεκροταφεία κ.α.).


 Τα παιδιά των τάξεων Α και Β θα συνοδεύονται από το γονέα τους ενώ των μεγαλύτερων τάξεων μόνο απ' το δάσκαλο του τμήματός τους. 
Το μεσημέρι όλοι θα φιλοξενηθούμε στο κάμπιγκ "OLYMPUS BEACH" για φαγητό και ξεκούραση. Τα λεωφορεία θα επιστρέψουν στο χώρο του σχολείου περίπου στις 7.30 το απόγευμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου