Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η Ε.Δ.Ε.Α.Υ. ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ



ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ 18ο ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Ε.Δ.Ε.Α.Υ. 
Συγκροτήθηκαν οι Επιτροπές Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών με στόχο την αποκεντρωμένη παροχή βοήθειας στις σχολικές μονάδες, την ενίσχυση των  σχολείων γενικής αγωγής και την ανάπτυξη πρακτικών υποστήριξης και επιπρόσθετων συμπληρωματικών υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) οι οποίες αποτελούν συστατικό στοιχείο της κοινής εκπαίδευσης.
Αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα θα ξεκινήσει το έργο της και η Ε.Δ.Ε.Α.Υ. του 18ου Δημοτικού Σχολείου ιεραρχώντας τις προτεραιότητές της για το χρόνο που έμεινε μέχρι την λήξη του σχολικού έτους 2013-14.
Η Ε.Δ.Ε.Α.Υ.  του 18ου Δημ. Σχολείου θα μπορεί στο εξής να διαγιγνώσκει τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών των σχολείων ευθύνης της και αφού διαμορφώσει πρόγραμμα διδασκαλίας ειδικά σχεδιασμένο για τους μαθητές, να συντονίζει όλες τις αναγκαίες διδακτικές ενέργειες, να παρακολουθεί την εξέλιξή τους, να υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς των τάξεων στο έργο τους, να συνεργάζεται με τους Σχολικούς Συμβούλους και, τέλος, να παραπέμπει μαθητές στο ΚΕΔΔΥ Σερρών για περαιτέρω διερεύνηση και γνωμάτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου