Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΡΑ 1η

Το τριήμερο 29-31 Μαΐου μαθητές και μαθήτριες της Έκτης τάξης συνοδευόμενοι απ' γονείς τους και την εκπαιδευτικό, κ. Δήμητρα Μηνά, καθώς και το Διευθυντή του σχολείου μας, κ. Δημήτρη Σιαμάγκα, συμμετείχαν σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα, με βασικό σκοπό να ενημερωθούν για τη λειτουργία του πολιτεύματος μέσα απ' το πρόγραμμα επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων. 


Το διακριτικό του σχολείου μας στο μπροστινό παράθυρο μαρτυρούσε τον τόπο καταγωγής των εκδρομέων, κάτι που συχνά γινόταν θέμα σχολιασμού από όσους συναντήσαμε στη διαδρομή. Μαθητές και μαθήτριες στο εσωτερικό του λεωφορείου με τη συνοδεία του ύμνου της αγαπημένης τους ομάδας (ΠΑΟΚ) και τη σημαία ως άλλο λάβαρο δεν σταμάτησαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη να φωνάζουν όλα τα συνθήματα, που γνώριζαν τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για την άλλη αγαπημένη τους ομάδα, τον Πανσερραϊκό.  

Το μακρύ και ενδιαφέρον ταξίδι έκανε πιο ξεκούραστο τόσο ο δροσερός καιρός (συννεφιά όλη τη μέρα όσο και οι συχνές στάσεις για καφέ, φαγητό και ικανοποίηση κάθε άλλης ανάγκης. 
 Το μεσημέρι στις 2.00 φτάσαμε στον ιερό χώρο των Θερμοπυλών, όπου η αποφασιστικότητα, η αυτοδέσμευση και το υψηλό φρόνημα των Σπαρτιατών και των συμπολεμιστών τους έγραψαν μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο της ελληνικής ιστορίας.
Εκεί είχαμε και την πρώτη ευχάριστη έκπληξη της επίσκεψης: ο πρέσβης της Τσεχία επισκέφτηκε το Κέντρο Ιστορική Ενημέρωση του Δήμου Λαμιέων και αφού έλαβε την πρόσκληση των μαθητών να επισκεφτεί και τις Σέρρες, δέχτηκε να φωτογραφηθεί με την ομάδα μας και το Δήμαρχο ως ένδειξη θετικής ανταπόκρισης και τεκμηρίου της συνάντησης μας. 

Το εσωτερικό του Κέντρου ήταν πολύ όμορφα διακοσμημένο με απεικονίσεις των πολεμιστών και της μάχης που έδωσαν και οι γονείς αξιοποίησαν το χρόνο αναμονής έως ότου ΄ρθει η σειρά του σχολείου μας για ενημέρωση να φωτογραφίσουν τα παιδιά, ως ανάμνηση μιας συγκινητικής επίσκεψης. 
Στη συνέχεια μας οδήγησαν στην αίθουσα Πληροφόρησης και κατόπιν στην αίθουσα προβολής της ταινίας που αναπαριστά τη μάχη των Θερμοπυλών και τον αγώνα των Ελλήνων, που με τη θυσία τους απέτρεψαν την είσοδο των Περσών στην Ευρώπη. 
Αμέσως μετά επισκεφτήκαμε το μνημείο του βασιλιά Λεωνίδα, που έγινε σύμβολο της ανδρείας και κυρίως της δέσμευσης σε αξίες και αρχές που σχετίζονται με τα καθήκοντα και τις αποστολές που μας εμπιστεύονται.  

 Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο λούνα παρκ, όπου τα παιδιά χάρηκαν τα παιχνίδια που δοκίμασαν και περισσότερο τη βόλτα με το κανό μέσα απ' το νερό, το τρενάκι, το τρελό ποντίκι, κ.ά.  
Η πρώτη μέρα κοντεύει να ολοκληρωθεί. Η άφιξή μας στο ξενοδοχείο και η πρώτη συνάντηση στην Υποδοχή, για να πάρουμε τα δωμάτιά μας, δεν δείχνει καθόλου κούραση. Εξάλλου σε λίγο, μετά την τακτοποίηση και το μπάνιο, θα ακολουθήσει έξοδος στη Γλυφάδα για φαγητό. 
Αθήνα, ήρθαμε!!!!! 
(συνεχίζεται) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου