Η Β΄τάξη του σχολείου μας
επισκέφθηκε την γαλακτοβιομηχανία "ΣΕΡΓΑΛ", την περασμένη Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.
Τα δύο τμήματα της τάξης μαζί με τις δασκάλες τους Σαρηδημητρίου Μαρία και
Γιαζιτζή Αναστασία, ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο και ενημερώθηκαν για την
παραγωγή γάλακτος και γιαουρτιού.
Η χημικός
του εργοστασίου κα Σοφία, μας υποδέχθηκε με χαρά. Έδωσε στα παιδιά ποδιές και
σκουφάκια μιας χρήσης, διότι έπρεπε να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής του
εργοστασίου. Με υπομονή και με απλά λόγια εξήγησε στους μικρούς μαθητές πώς
γίνεται η παστερίωση, η ομογενοποίηση, η αποβουτύρωση και η συσκευασία του
γάλακτος.
Στο τέλος στο χημείο, είδαν το πολύτιμο
μηχάνημα των 120.000 ευρώ που διαθέτει το εργοστάσιο. Αυτό πραγματοποιεί
εκατοντάδες ελέγχους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κι έτσι διασφαλίζεται η άριστη
ποιότητα των προϊόντων.
Είδαν κι άλλα μηχανήματα που ελέγχουν το γάλα καθημερινά, μόλις φτάσει στο εργοστάσιο, ώστε όλα τα προϊόντα τα οποία γίνονται με γάλα ημέρας, να είναι ασφαλή για την υγεία.
Είδαν κι άλλα μηχανήματα που ελέγχουν το γάλα καθημερινά, μόλις φτάσει στο εργοστάσιο, ώστε όλα τα προϊόντα τα οποία γίνονται με γάλα ημέρας, να είναι ασφαλή για την υγεία.
Εντύπωση μας έκανε η καθαριότητα στους χώρους παραγωγής του εργοστασίου, καθώς και ο πλήρης αυτοματισμός στην παραγωγή γάλακτος, γιαουρτιού και βουτύρου (όλα τα προϊόντα παράγονται χωρίς να μεσολαβήσει ανθρώπινο χέρι, μέσω σύγχρονων μηχανημάτων).
Η επίσκεψή μας έκλεισε «γλυκά» καθώς
οι υπεύθυνοι κέρασαν στα παιδιά το καινούριο παιδικό γιαούρτι της Σεργάλ, η
γεύση του οποίου τα ενθουσίασε.
Ευχαριστούμε τους
υπεύθυνους του εργοστασίου και την χημικό τους για την ευκαιρία που μας έδωσαν
να γνωρίσουμε από κοντά μια από τις λίγες Σερραϊκές Βιομηχανίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου